CONTACTEAZĂ-NE ACUM!
MOBIL:
+(40) 724.540.041

TELEFON:
+(40) 21.267.57.59

EMAIL:
office@ratbugs.ro

  • Home
  • DezinsecŢie
  • Deratizare
  • DezinfecŢie
  • Despre Noi
  • Contact

GANDACUL NEGRU DE BUCATARIE

Aspect:

  • Femelele au 22-30 mm lungime; masculii au 21-25 mm lungime.
  • Au o culoare roşie respectiv maro închis până la negru.
  • Corp tipic aplatizat şi forma corpului rotunjită.

Biologie:

  • Gandacul negru de bucătărie preferă un mediu cald si umed, cu temperaturi de 20-29 grade Celsius.
  • În condiţii optime, gândacii din această specie se reproduc pe tot parcursul anului.
  • Capsulele de ouă (ootecă) produse de femelă sunt colorate roşu — maro până la negru şi conţin aproximativ câte 16 ouă.
  • Adulţii au o speranţă de viaţă de 5-6 luni.
  • În timpul vieţii o femelă produce aproximativ 70-190 de ouă.

Răspandire:

  • Se presupune că gândacul negru de bucătărie este originar din zona tropicală şi subtropicală a Asiei de Sud.
  • Specia poate fi găsită oriunde în lume; poate fi găsită în hoteluri şi medii ce ţin de gastronomie, în bucătării de restaurante, cămine, spitale, brutării, grădini zoologice, sere şi toalete publice.

Dăunător:

  • Sunt tipici dăunători de provizii, materiale şi igienă.
  • Fiind un omnivor tipic, gândacul negru de bucătărie se hrăneşte cu orice substanţă nutritivă de provenienţă animală sau vegetală, care îi este accesibilă.
  • Alimentele infestate sunt compromise prin excremente, resturi de năpârlire, elemente predigerate şi secreţii ale glandelor salivare, ceea ce determină numeroase probleme de igienă şi prezintă un risc pentru sănătate.

Prevenire:

  • Să se acorde mare atenţie curăţeniei, mai ales în bucătărie.
  • Nu trebuie lăsate mult timp alimente neacoperite sau resturi de alimente.
  • Resturile biodegradabile trebuie duse regulat în afara casei şi aruncate.
  • Să se faca constant verificări, dacă exista resturi alimentare prin casă.

Combatere:

  • În cazul unei invazii de gandaci dovedite, trebuie contactată o firma profesionistă, specializată în combaterea dăunătorilor (firmă de dezinsecţie).
  • Măsurile efective de combatere constau în atragerea gândacilor cu momeală, respectiv pulverizarea insecticidelor de contact asupra lor.
  • De multe ori sunt aplicate ambele metode.
  • O combatere eficientă a gândacilor este posibilă numai prin acţiuni continue de îndepărtare.
  • O singură intervenţie este în orice caz sortită eşecului.


Dăunători


Gândacul roșu de bucătărie
Ploșnița de pat
Musca domestică
Gândacul negru de bucătărie
Acarienii din praf
Molia de haine
Țânțarul
Căpușa
Puricii
Carii de lemn
Viespea lemnului
Șoarecele de casă
Șobolanul cenușiu


...................................
Copyright (c) 2013 Matei Designs - All rights reserved

Home | Dezinsectie | Deratizare | Dezinfectie | Despre Noi | Contact