CONTACTEAZĂ-NE ACUM!
MOBIL:
+(40) 724.540.041

TELEFON:
+(40) 21.267.57.59

EMAIL:
office@ratbugs.ro

  • Home
  • DezinsecŢie
  • Deratizare
  • DezinfecŢie
  • Despre Noi
  • Contact

GANDACUL ROSU DE BUCATARIE

Aspect:

  • Au 13-15 mm lungime.
  • Au culoare galben-maronie.
  • Femelele sunt de regulă mai închise la culoare decât masculii.
  • Pe platoşa gatului sunt prezente două dungi maro închis.
  • Specimenele adulte au aripi relativ bine dezvoltate, dar nu pot zbura.
  • Au doua antene foarte lungi şi un corp aplatizat, ce le inlesneşte accesul în cele mai mici crăpături.
Biologie:
  • Gândacul roşu de bucătărie este în general activ noaptea, pe timpul zilei rămănând ascuns.
  • Numai în cazul unei invazii in masă pot fi văzuţi ziua, ieşind din ascunzători.
  • Trăiesc între 100 şi 200 de zile.
  • La o saptamană de la imperechere apar pachetele de ouă de culoare maronie.
Răspandire:
  • Gândacul roşu de bucătărie preferă mediile calde şi umede.
  • Temperatura optimă este de 23-30 grade Celsius.
  • Sunt foarte răspândiţi în hoteluri şi medii ce ţin de gastronomie, în bucătării de restaurante, cămine, spitale, brutării, grădini zoologice, sere etc.
  • Pe langă acestea mai pot fi găsiţi în case şi apartamente private.
Dăunător:
  • Sunt tipici dăunători de provizii, materiale şi igienă.
  • Fiind un omnivor tipic, gândacul roşu de bucătărie se hrăneşte cu orice substanţă nutritivă de provenienţă animală sau vegetală.
  • Alimentele infestate sunt compromise prin excremente, resturi de năpârlire, elemente predigerate şi secreţii ale glandelor salivare, ceea ce determină numeroase probleme de igienă şi prezintă un risc pentru sănătate.
Prevenire:
  • Să se acorde mare atenţie curăţeniei, mai ales în bucătărie.
  • Nu trebuie lăsate mult timp alimente neacoperite sau resturi de alimente.
  • Resturile biodegradabile trebuie duse regulat în afara casei şi aruncate.
Combatere:
  • În cazul unei invazii de gandaci dovedite, trebuie contactată o firma profesionistă, specializată în combaterea dăunătorilor (firmă de dezinsecţie).
  • Măsurile efective de combatere constau în atragerea gândacilor cu momeală, respectiv pulverizarea insecticidelor de contact asupra lor.
  • De multe ori sunt aplicate ambele metode.
  • O combatere eficientă a gândacilor este posibilă numai prin acţiuni continue de îndepărtare.
  • O singură intervenţie este în orice caz sortită eşecului.

Dăunători


Gândacul roșu de bucătărie
Ploșnița de pat
Musca domestică
Gândacul negru de bucătărie
Acarienii din praf
Molia de haine
Țânțarul
Căpușa
Puricii
Carii de lemn
Viespea lemnului
Șoarecele de casă
Șobolanul cenușiu


...................................
Copyright (c) 2013 Matei Designs - All rights reserved

Home | Dezinsectie | Deratizare | Dezinfectie | Despre Noi | Contact